Inschrijving Evenementen

Vorming "Aantrekken van vrijwilligers" - over de structuur en cultuur van je werking


het Vrijwilligerspunt organiseert vormingen voor vrijwilligers ter versterking van de vrijwilligerswerkingen. Hiervoor gaan we met partners in zee.

Anno 2022 bestaat er een enorm vrijetijdsaanbod.
Burgers gaan meer dan ooit op zoek naar de plaats waar het leuk is én waar ze vrije tijd kunnen beleven vanuit hun behoeftes, vanuit wat zij belangrijk vinden. Vrijwilligerswerk kan een onderdeel zijn van deze vrijetijdsinvulling. Vrijwilligers gaan ook hier op zoek naar engagement dat voldoet aan hun behoeftes.
Organisaties die vrijwilligers willen aantrekken moeten meer dan ooit nadenken over de wijze waarop zij dit vorm willen geven.

Hoe vertrekken we vanuit de noden van de persoon die onze organisatie binnenkomt? En hoe bouwen we van daaruit een aantrekkelijk merk op?

Iedereen wil extra vrijwilligers. Maar willen we ook investeren in de noden van aankomende mensen? Willen we open staan voor verschillende profielen vrijwilligers, de ideeën, de eigenheid en de goesting van mensen die we binnenhalen? Hoe werken wij aan intrinsieke motivatie van vrijwilliger?
Margot van Vrijwilligerswerkwerkt neemt je doorheen een interactieve sessie van een halve dag mee in wat je als organisatie kan doen om je beter in die markt van vraag en aanbod te plaatsen, te kijken wat vrijwilligers nodig hebben en hoe je organisatie zich hier kan op organiseren.


Wie?

Deze opleiding is bedoeld voor vrijwilligerscoaches en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties. 
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
CST en mondmasker zijn niet langer verplicht.


Prijs

Gratis