Inschrijving Evenementen

Finissage expo De vierkante kilometer: Neuseplein Brugse Poort


Sinds 2018 trekt historica Tina De Gendt de stad door en gaat ze, vierkante kilometer per vierkante kilometer, samen met bewoners op zoek naar verborgen geschiedenissen. De eerste proeftuinen voor het project ‘De vierkante kilometer’ waren het Neuseplein (2018) en de Brugse Poort (2019). Sinds december 2020 zijn de resultaten van deze onderzoeken te zien in een tentoonstelling op het STAMplein. Net voor deze expo afgebroken wordt, komen we nog één keer samen voor een trip down memory lane én een blik op de toekomst.
Momenteel zijn verschillende mensen met het erfgoed van het Neuseplein en de Brugse Poort aan de slag en zij stellen graag hun projecten voor. Met onder andere Filip Gheysen over Collect our memories, Pieter Vancauwenberghe en Balder Deschildre over De Meubelfabriek, Sidi El Omari en Idris Bensbaho over hun film over Marokkaanse pioniers, Alja Kisileva en Julie Weyne over Russische migratie naar Gent, Nawel Kalbi over Younited9000, Azam Zadeh over Vergeten vrouwen uit Teheran en de Brugse poort en nog veel meer.

Programma:
19u30 - 20u30 (abdijrefter STAM): Voorstelling Brugse Poort en Neuseplein door Tina De Gendt en voorstelling van erfgoedprojecten door buurtbewoners
18u30 - 22u: doorlopend gratis bezoek aan het STAM + een drankje in het STAMcafé


Wie?

Iedereen.
Mondmasker verplicht.


Prijs

Gratis