Inschrijving Evenementen

UiTPAS wedstrijd: Win een ticket voor de film ‘Boy Erased’ met Nicole Kidman en Russell Crowe in de hoofdrol


Van woensdag 29 januari tot en met zondag 2 februari opent Sphinx Cinema zijn deuren voor het allereerste LGBTQ+-filmfestival van het nieuwe decennium! PinX 2020 nodigt je uit. Om vooruit te kijken en terug te blikken. Om fan te zijn van gevestigde waarden en debutanten te ontdekken. Om het werk van getalenteerde filmmakers (m/v/x) te bewonderen. Om trots te zijn op Belgische (co)producties en je ogen op de rest van de wereld te richten. Om te komen voor de langspeelfilms en je te laten verwonderen door de (prijswinnende) kortfilms.

UiTPAS-actie: win een gratis ticket voor de film ‘Boy Erased’ met Nicole Kidman en Russell Crowe in de hoofdrol.

Korte inhoud van de film:
Wanneer de 20-jarige Jared Eamons (Lucas Hedges) ge-out wordt bij zijn vader, een strikte, Amerikaanse predikant en hoofd van een zeer gelovige gemeenschap in ruraal Arkansas, kunnen we al raden op welke manier de man zijn zoon zal willen “helpen”. Jared wordt door zijn ontstelde ouders naar een pray-the-gay-away-kamp gestuurd, waar hij zijn "verwerpelijk" gedrag dient af te leren.
Al snel ondervindt Jared dat conversietherapie vrij vlug omslaat in psychologisch en zelfs fysiek misbruik. Bovendien heeft zijn moeder Nancy het steeds moeilijker met de keuze die haar man gemaakt heeft.
Weinig gaat zo’n vaart als de carrière van de 23-jarige Lucas Hedges (‘Manchester By the Sea’, ‘Ladybird’, ‘Mid90s’), en ook hier zet hij een genereuze en gelaagde vertolking neer. Nicole Kidman en Russel Crowe kruipen in de huid van zijn ouders. De film is gebaseerd op de gelijknamige biografie van Garrard Conley.

Wanneer: zondag 2 februari om 11u in Sphinx Cinema.
Winnaars kunnen zich de ochtend zelf aanmelden aan de kassa.

Deelnemen kan t.e.m. maandag 20 januari 2020. Winnaars worden via e-mail op de hoogte gebracht.


Wie?

Houders van een UiTPAS.


Prijs

Gratis