Inschrijving Evenementen

Gezonde assertiviteit bij vrijwilligers


Als vrijwilliger kom je tijdens je engagement in contact met verschillende personen: andere vrijwilligers, klanten, bezoekers, bewoners, professionele medewerkers, enzovoort. De communicatie kan niet met iedereen even vlot verlopen. Deze inspiratie -en doe-sessie leert te begrijpen waar remmingen en/of ongemakken vandaan komen, en hoe je deze geleidelijk aan wegneemt.
 

Je krijgt tips & tricks om op een assertieve wijze te communiceren met anderen. Je ontdekt en oefent hoe je een gezonde assertiviteit aan de dag legt zonder agressief te worden. Deze opleiding neemt twee halve dagen in beslag. Op dag 1 leer je over assertiviteit en hoe je dat kan implementeren in jouw vrijwilligerswerk. Op dag 2 wordt gekeken hoe je de eerste dag hebt toegepast, waar je nog tegenaan botst en wordt er verder verdiept.

Deze vorming wordt gegeven door PerCo. De organisatie kiest voor een degelijke, wetenschappelijk onderbouwde en dus betrouwbare aanpak. Die keuze is er omdat dat enerzijds gewoon werkt en anderzijds de enige ethische optie is. De PerCo-consulenten willen een partnerschap uitbouwen met de mensen die ze opleiden, maar hen ook uitdagen en tegenspreken als dat nodig is. 

Opgelet: deze vorming bestaat uit 2 sessies, telkens van 9:00 tot 12:30. Inschrijving betekent aanwezigheid op beide sessies.


Wie?

vrijwilligers die actief zijn bij een Gentse vrijwilligersorganisatie


Prijs

Gratis

Schrijf nu in