Inschrijving Evenementen

Interculturele competenties: inclusief denken & rekruteren


Superdiversiteit is realiteit vandaag. Dat stelt organisaties en vrijwilligerscoaches voor een uitdaging. Hoe gaan we daarmee om? Mensen die we als anders ervaren, met verschillende of tegenstrijdige belangen, vinden we vaak spannend en moeilijk. Hoe brengen we de diversiteit in onze samenleving ook in onze vrijwilligersgroep? Wat is er belangrijk om mensen aan te trekken, te verwelkomen en thuis te laten voelen? Met deze dubbele focus gaat HUMMUS, grondlegger van Deep Democracy in ons land, een hele dag aan de slag.

De voormiddag focust op ons eigen denkkader, gedrag en organisatiepraktijken. We moeten ons eerst bewust zijn dat verschil ertoe doet, voordat we inclusief kunnen handelen, en die verschillen omarmen. Daarom wordt er ingezet op bewustwording van wie jij als vrijwilligerscoach bent en hoe jij vanuit jouw meervoudige identiteit anderen ontmoet. Dat gebeurt onder andere via ervaringsgerichte oefeningen en het inspirerende PEACE-model. Het is belangrijk dat jij als deelnemer als eens nadenkt over waar je in de praktijk op botst, dat meer inclusie in de weg staat.

Tijdens de namiddag gaan we in op de werving van vrijwilligers met een migratieachtergrond: hoe kan inclusief rekruteren een onderdeel kan zijn van een breder HR-kader? Daarna nemen we jullie mee in het verhaal van bewustwording rond:

¬ de community en persona
¬ shortcuts in het rekruteringsproces
¬ belang van interculturele competenties
¬ inclusief rekruteren als onderdeel van het bredere hr-proces
¬ opmaak van inclusieve vacatures
¬ via welke kanalen ga je op zoek?

Ten slotte ga je zelf aan de slag: (her)schrijf een vacature.

Er wordt een lichte lunch aangeboden op de middag. Heb je allergieën? Laat het ons weten na inschrijving.


Wie?

vrijwilligerscoaches van Gentse vrijwilligersorganisaties/diensten


Prijs

Gratis