Inschrijving Evenementen

Vorming "Mindfulness voor vrijwilligers"


Mindfulness voor vrijwilligers
Mentaal welzijn krijgt de voorbije jaren terecht meer aandacht. Veel mensen leiden een druk leven met verwachtingen van alle kanten, in een steeds sneller veranderende wereld. Er wordt van ons verwacht dat we voortdurend een goede werknemer, partner, ouder en/of vriend zijn, en ondertussen ook nog onze vrije tijd nuttig besteden.
Ook vrijwilligerswerk past in dat rijtje. We beginnen ermee omdat het waardevol is, maar tegelijkertijd ervaren we ook daar weer de nodige verwachtingen en dus (mogelijk) stress. Dat kan een groot effect hebben op je leven.
Mindfulness kan hierin enorm behulpzaam zijn. In deze kennismaking tot mindfulness leer je over de werking van stress, de effecten van stress maar vooral over hoe mindfulness helpt: wat het is, hoe het een verschil maakt en vooral hoe je het beoefent.
Je krijgt een kader waarin je mindfulness kan begrijpen, en je gaat het ook samen doen en de effecten ervan ervaren. Er is geen voorkennis vereist om deel te nemen.
Het Breathworks Mindfulness Centrum biedt sinds 2009 mindfulness aan in Belgiƫ. Jouw lesgever is Bart Van den Berghe.

 

De vorming is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zijn er extra aanpassingen of voorzieningen nodig om ervoor te zorgen dat je deze sessie kan bijwonen? Graag jouw noden melden bij inschrijving in het opmerkingenveld.


Wie?

Voor al wie vrijwilligerswerk uitvoert bij een Gentse organisatie/dienst


Prijs

Gratis