Inschrijving Evenementen

Vorming "Gluren bij de buren - bezoek aan De Centrale"


Een belangrijke insteek in het vormingsaanbod van het Vrijwilligerspunt van dit jaar is 'inclusie'. Om hierrond te inspireren, selecteerden we een aantal organisaties die reeds sterk bezig zijn. Onder de noemer “Gluren bij de Buren” worden vrijwilligerscoaches rondgeleid bij deze organisaties, waarbij wordt verteld hoe ze inclusie in de praktijk toepassen. Daarna is er ruimte voor uitwisseling.
De Centrale is is in de eerste plaats een centrum dat inzet op creatie en presentatie van muziek die verwijst naar de diversiteit van de stedelijke bevolking.
De verschillende polyvalente ruimtes worden ter beschikking gesteld voor voorstellingen, repetities, theater- en filmvoorstellingen, workshops, cursussen en vergaderingen. De Centrale is een boeiende cultuur- en ontmoetingsplek en bovenal een warm en bruisend nest met veel aandacht voor de kracht van diversiteit.

Aangezien De Centrale haar doelgroep probeert te betrekken bij alle aspecten van de werking, was het een sterke keuze voor dit thema.

Tijdens dit bezoek krijg je eerst een rondleiding bij De Centrale. Dan zal een medewerker de algemene werking toelichten en concrete illustraties geven van hoe inclusie doorsijpelt in de praktijk. Dat kunnen zowel successen, mislukkingen als opportuniteiten voor de toekomst zijn. Ten slotte is er ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen.


Wie?

vrijwilligerscoaches/verantwoordelijken van Gentse vrijwilligersdiensten/organisaties


Prijs

Gratis